Herderspastei
(8 Porsies)
500 g gemaalde beesvleis
500 g gemaalde varkvleis sonder vet
500 ml sagte broodkrummels (2k)
250 ml melk (1k)
1 eier
1 medium ui, gekap
1 knoffelhuisie, gekap
10 ml sout (2t)
knippie peper en 1 t Aromat
25 ml Worchester sous (2e)
50 ml blatjang (4e)
4 medium aartappels
Metode:
Meng al die bestanddele, uitgesonderd die blatjang en aartappels. Druk liggies in 'n gesmeerde oondskottel. Bak 1½ uur lank in 'n koel oond (160C). Kook intussen die aartappels gaar, maak dit fyn en voeg sout, 'n stukkie botter of margarien en 'n biejtie melk by soos vir kapokaartappels.
Smeer die blatjang oor, en skep die kapokaartappels bo-op die vleis en maak met 'n vurk 'n growwe oppervlak. Bak in 'n warm oond totdat die aartappelpuntjies ligbruin is.
(Joey Pienaar)