Afval (4 Porsies)
1 pens
1 kop
4 pootjies
10ml sout (2 t)
2ml peper
6 naeltjies
500g skaapnek
4 medium uie, in skywe gesny
50ml asyn (4 e)
3ml gerasperde neutmuskaat
6 medium aartappels, geskil en in helftes gesny
1/2 pakkie dik groentesop
Hou die pens heel want dit brand makliker aan as dit opgesny is. sit dit saam met die kop en pootjies, sout, peper en naeltjies in 'n dikboomkastrol, bedek met water en kook 2 to 3 uur lank stadig. Met die stoompat baie vinniger (1 uur). Voeg die skaapnek by en kook verder sag. Roer af en toe sodat dit nie aanbrand nie. Haal die bene uit, sny die pens in stukkies, voeg die ui, groentesop, asyn en neut by, sit die aartappels bo-op die vleis en kook stadig totdat die aartappels sag is. Indien stoompot gebruik word kan pens vooraf opgesny word.